basket icon0,00item(s)

Du har ingen varer i handlekurven.

Søk
Alle kategorier

Product was successfully added to your shopping cart.

Bli klok på gulvtyper

Bli klok på forskjellige gulvtyper

Bli klok på forskjellige gulvtyper

Parkett
Parkett er massive enkletstaver, som på fabrikken er satt sammen til planker. Normalt brukes det to eller tre parallelle staver, som er samlet med en spesiell svalehalesamling.

Parketten har fjær og not på alle fire sidene, og fås i lengder som vanlig gulvplank. Parkett legges på samme måte som vanlig heltresgulv, dvs. som fast gulv eller som bærende gulv, når bare planken er minst 20mm. Parkett kan også legges som flytende gulv.

Parkett
Parkettruter

Parkettruter
Parkettruter er enkeltstaver som er limet sammen til større enheter. Parkettruter legges som limet gulv.

Mosaikkparkett
Mosaikkparkett er små enkeltstaver, som satt sammen utgjør en flise eller en firkant. Stavene kan være limt på et bære lag i nett. Nettet sitter på undersiden av flisen, eller er limet på oversiden av flisen, i så tilfelle skal nette slipes vekk når gulvet er lagt. Mosaikkparkett legges som limt gulv.

Mosaikkparkett
Lamellbord

Lamellbord
Lammelplank er normalt bygd opp i tre lag eller sjikt, det gjør gulvet veldig stabilt. Baksiden er av nåletre med fiber i plankens lengderetning, det gjør gulvet stabilt og motvirker at treet arbeider.

Sjiktet i midten er presisjonsfremstillet av f.eks. kryssfiner, MDF eller krysslagte lameller i hardved. Slitflaten er av edeltre, og kan slipes flere ganger. Den er minst 2,5 mm tykk, og typisk 3-4 mm. Slitlaget kan være i enten ett stykke finer, eller delt opp som stavparkett. Derfor kan du få lamellplank som ligner gulvplank, parkett eller mønsterparkett. Lamellplank kan legges som vanlig gulvplank, dvs. som bærende gulv (min. 22 mm), eller som flytende, limet eller fast(spikret) gulv.

Laminat-, melamin- eller finer plank
Laminat-, melamin- eller finer plank har alle en trekjerne av f.eks. sponplate, MDF eller HDF. Slitlaget er av laminat, melamin eller et tynt lag finer, ca. 0,6-0,7 mm tykt. Undersiden er kontra-finert med laminat, papir eller finer for å motvirke spenninger i materialet.

Laminat- og melamingulv fås med forskjellige overflatefarger og mønstre bl.a. imitert tre. Finert gulv fås med slitlag i ulike tresorter og utseende som parkett eller gulvplank. Alle finerte planker fås lakket.

Laminat-, melamin- og finerplank legges som limet eller flytende gulv.

Laminat-, melamin- eller finer plank