basket icon0,00item(s)

Du har ingen varer i handlekurven.

Søk
Alle kategorier

Product was successfully added to your shopping cart.

Sikkerhet og barnesikring

Sikkerhet og barnesikring

Sikkerhet og barnesikring

Barnesikre gardiner hindrer fatale ulykker. Hvert år skjer det ulykker med barn, der det er gardiner og solskjerming med snor- og kjedetrekk.

En ny EU-standard har skjerpet kravene til dette, derfor tilbyr Garant Home butikkene å komme ut til institusjoner hvor barn ferdes, for å sjekke om den gardinløsningen de har følger kravene.

De fatale ulykkene skjer når små barn får snoren eller kjeden fra gardinet rundt halsen og blir kvalt når de prøver å komme seg vekk. Den farlige situasjonen oppstår fordi det i noen tilfeller, dannes en løkke på gardinsnora. Derfor er det kommet ett nytt barnetillegg til de allerede eksisterende EU-regler om innvendig solskjerming.

De nye reglene handler om hvor lange snorene på innvendig solskjerming skal være fra gulvet, og et krav om å bruke "break away"- samlinger, så snor og kjede knekker ved en viss belastning.
I Garant Home selger vi kun produkter som er godkjente og følger den nye standarden, så disse grusomme ulykkene hindres.

Garant Home kommer og sjekker

Medarbeiderne hos Garant Home har vært på kurs og lært om de nye reglene, derfor kan vi veilede i dem, og komme til ditt barns institusjon for, gratis, å sjekke opp på allerede eksisterende installasjoner.
Den nye standarden gjelder kun for nye produkter, men vi kan bruke reglene til å undersøke om institusjonen er sikret best mulig mot ulykker.
Vi kan undersøke og gi råd om snorer, kjeder, samlinger og holdere.

Nye regler gjelder alle steder der det er barn

De nye reglene gjelder alle steder der barn ferdes. Det er ikke kun i barnehager snorene skal sjekkes, men også i fritidstilbud, biblioteker, sykehus, skoler, hoteller og hos private.
De fleste gardinulykkene skjer med barn i 1-2 års alderen, som akkurat har lært å gå, og ikke er så utviklet motorisk. Men det kan selvfølgelig gå galt for større barn også, så det er grunn til å passe på og være oppmerksom.

Fakta:

  • Eu-standard EN13120 stiller krav til funksjon og sikkerhet ved innvendig skjerming av vinduer og dører.
  • 19. feb. ble barnetillegget til EN13120 utgitt.
  • Tillegget gjeller ikke for produkter før standarden kom, men skjer det en ulykke, vil det bli undersøkt om produktet lever opp til den nye standarden.
  • Tillegget gjeller ikke der barn ikke har adgang, på f.eks. fabrikker eller kontorer osv.
Sikkerhet og barnesikring