basket icon0,00item(s)

Du har ingen varer i handlekurven.

Søk
Alle kategorier

Product was successfully added to your shopping cart.

Vedlikehold av tregulv

Vedlikehold av tregulv

Her kan du lese om vedlikehold av tregulv.

Vedlikehold av lamellparkett

Denne veiledningen gjeller primært Kährs gulv.
Hver enkelt produsent har sin egen veiledning, så følg den som passer til det gulvet du har, eller spør oss hos Garant Home. Hos oss kan du kjøpe det pleiemiddelet som passer til gulvet ditt.

Tregulv skal – som alle andre gulv – rengjøres og pleies, så de kan bevare det flotte utseende sitt, selv når det blir gammelt og godt brukt. Selv om mange tror det er vanskelig å vedlikeholde et tregulv – så er det stikk motsatte faktisk tilfelle – det er ingen sak å bevare tregulvet pent og rent.

Når du har fått et Kährs gulv, så skriv disse enkle reglene bak øret:
Om hverdagen skal du bare støvsuge eller bruke en tørrmopp. Tørk av og til gulvet med en hardt oppvridd klut eller mopp. Bruk minimalt med vann når du skal fjerne flekker eller vask av gulvet, og bruk en mild såpe.

Lakket gulv behøver stort sett ikke vedlikehold de første 10-13 årene. Gulv med 334 mm slit-lag kan slipes ned 2-4 ganger. Etter det kan du selv velge hvilken overflatebehandling du vil gi gulvet.

UV-oljet gulv fra Kährs er like lette å holde som lakket gulv. Bruk støvsuger eller tørrmopp til daglig, og en hardt oppvridd klut når det trengs. Når gulvet er godt brukt eller det har vært mye trafikk på det, kan du behandle gulvet med Kährs oljerefresher.

Natur-oljet gulv fra Kährs skal du behandle rett etter at du har lagt det.

Hvitoljet gulv er behandlet med voksolje, basert på gjenbruks råvarer uten løsemidler. Det gir gulvet en vann og smuss avvisende overflate, og skal gjentas 1-3 ganger årlig.

OBS! Materialer som brukes til oljebehandling, kan selvantenne, og skal derfor straks vaskes i såpevann eller puttes i en bøtte med litt vann og tett lokk.

Stopp støv og skitt i døra – bruk dørmatte ute, så du ikke drar sand, vann og grus med deg inn. Bruk en dørmatte inne, som kan ta den siste rest av smuss under sko og støvler.

I kjøkkenet eller i entreen, hvor det er risiko for vann søl, er det lurt å lakkere gulvet en ekstra gang når det er lagt.

Beskytt gulvet på utsatte steder som under skrivebordet eller i entreen.

Sett filtdupper på møblene - du kan kjøpe dem hos Garant Home.

Bruk aldri metalldupper på møblene – især på oljet gulv - det lager flekker i overflaten!

Gulvet er beskyttet av overflatebehandlingen, så det tåler litt søl. Bare husk å tørke opp med det samme.

De fleste flekker klares med Kährs Cleaner eller oppvaskmiddel i lunkent vann. Noen flekker krever kanskje litt mer røff behandling.

Periodisk vedlikehold. Støvsug grundig. Tørk gulvet grundig med Kährs Cleaner. Hell Kährs vedlikeholds-voks i kruseduller direkte på gulvet. Smør voksen på med en lett fuktig gulvmopp. Smør voksen på i lengderetningen. Ta 5-6 plankerekker av gangen.
La voksen tørke over natten. Etter voksbehandlingen kan gulvet være litt sart i en ukes tid.

OBS! La vær med å vokse mørke tresorter som Merbau, Jatoba og Kirsebær.

Får du en flekk på gulvet som har fått lov til å tørke, så prøv å fjerne den med oppvaskmiddel. Hvis ikke det går kan du prøve med en den grønne siden på en kjøkkensvamp, men vær forsiktig. Etterpå kan det bli nødvendig å behandle gulvet med olje.

Cellulose fortynner kan brukes, men med forsiktighet, tørk grundig etterpå.

Spør i Garant Home butikken hvis du er i tvil om hvordan du løser problemet.

Vedlikehold av lamellparkett
Vedlikehold av massivt tregulv

Vedlikehold av massivt tregulv

Rengjøring
Vask gulvet med jevne mellomrom, men bruk støvsuger eller tørrmopp til hverdag. Bruk såpe som inneholder vegetabilsk voks, beregnet til tregulv. F.eks. Siljan såpe eller Aurora Cerafinsåpe. Da skal du ikke gjøre mer, for vedlikeholdet skjer automatisk.

Bruk en såpe med hvite pigmenter hvis du vil bevare den lyse fargen. Eller bruk natursåpe uten hvite pigmenter hvis du heller vil ha et gulv med varm og gylden glød. Ikke bruk for mye såpe, men følg anvisningen fra leverandøren.

Bruk så lite vann som mulig og tørk opp rester av vann etter vask.

Vedlikehold
Hvis overflaten begynner å se litt tørr og trist ut, kan du renovere det selv.

Støvsug gulvet og vask det med et tre-rensemiddel, følg anvisningen nøye. La gulvet tørke helt og vask det så med en litt kraftig oppløsning av voksholdig såpe. Bruk samme såpe som du bruker til daglig, men med dobbelt så mye såpe i vannet.

Gjenta såpebehandlingen dagen etter, så du metter gulvet. Husk å tørke opp vann og såpe når du er ferdig.

Hvis gulvet er veldig slitt eller ødelagt, kan det slipes og behandles med lut, olje og silkevoks.

Trykkmerker
Et silkevoksbehandlet furugulv har bevart den smidige overflaten sin og evnen sin til å reise seg igjen, hvis en skulle få trykkmerker eller riper i det. I de fleste tilfeller er det nok bare å vaske gulvet, så forsvinner merkene.
Forebygg skader på gulvet – bruk filtdupper under møblene.

Garant Home har et stort utvalg i pleieprodikter og såper, så kom inn til oss å får råd og veiledning.

Produkter

Tilpass utvalg nedenfor

Pris
from to
Set Descending Direction
1
Loading ...Load More ...